Rensa vidare

Rensa vidare

Har precis avslutat boken, ”Clear your clutter with Feng Shui” av Karen Kingston. Det talas om dåliga energier om du till exempel förvarar saker under sängen. Minimalismen blir till andlighet och så långt, känner jag, att jag inte behöver gå. För mig räcker det med att man faktiskt verkar bli tillfredställd och må bättre av att göra sig av med prylar man inte använder. Att istället satsa på färre men med bättre kvalité och livslängd, är min kopp te.

Har beslutat mig för att anta denna bloggs utmaning. Jag hänger på genom att göra mig av med en grej per vecka. I nuläget skulle jag kunna cyna och höja antalet grejor per vecka men i långa loppet, känns en grej per vecka rätt sunt och överkomligt.

Så: Just i dag faktiskt, ryker denna gamla vakra ryggsäck.

Köptes på Tradera för två årsedan och säljs nu på Tradera för ungefär samma pris. Totalt meningslöst köp med andra ord. Men det är lätt att va efterklok, det var ju en fin grej helt enkelt. När man köper och säljer begagnat så blir det ju ungefär som att ha lånat ryggan i två år. Det är därför det är bra med begagnade grejor. Man kan låna ett tag och se om man använder och sen lämna tillbaka – eller behålla. Man får oftast ut ungefär det man gav.

Hoppas köparen får mer glädje av den än vad jag har haft. För ett tag sen hade jag valt att behålla den för att jag tycker den är fin – men inte nu längre. Inte sen jag blev minimalistfrälst.

Det var veckans rensning det. När man kommit ner till det antalet prylar som man faktiskt känner att man har glädje av så kan man köra ”en in, en ut” – principen. Blir bra det!

Fnular fortfarande om jag ska göra mig av med datorn och bara använda surfplattan.

Det tar emot lite ska jag bekänna. Man måste väl ha en dator ändå?

/DS

 

5 svar på ”Rensa vidare”

  1. Håller helt med om Karen Kingstones bok – intressant fram tills punkten att det blev andligt.

    Om du är intresserad av frivillig enkelhet kan jag rekommendera boken ”Voluntary Simplicity” av Elgin, finns förvisso ett kapitel i boken om just religion/andlighet (där han snarare försöker påvisa att religioner är positiva till enkelhet) som man enkelt kan hoppa över.

    Kul att stöta på fler personer där ute som också hoppat av konsumtionskarusellen och som intresserar sig för minimalism! Snart har vi äntligen blivit en egen liten rörelse här i Sverige! 🙂

  2. Tackar för tipset. Har plöjt fyra, fem böcker nu och har blivit ganska så hooked på det här. Du vet inte om det finns någon litteratur på svenska i ämnet? Ska kolla om jag hittar boken du nämnde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *