Sannolikheten att du skadar dig när du cyklar i Stockholm är väldigt liten

Enligt uppgifter från gårdagens Metro ,som signalerar att cykling är väldigt farligt, så är det sju cyklister som skadar sig varje månad. Var tredje månad dör en cyklist.

Varje dag korsar ca. 50 000 cyklister och mopedister gränserna till Stockholms innerstad. Om vi antar att det handlar om ca. 40 000 cyklister per dag, gånger antal vardagar i månaden, (20=800000) då cykeltrafiken är som mest intensiv så borde min uträkning ligga i underkant.

7 av dessa 800 000 skadar sig alltså på något sätt som registreras i statistiken.

Slutsatsen måste bli att om man cyklar med sunt förnuft och är ”vaken” i trafiken så är risken att man skadar sig extremt liten. Med eller utan hjälm. Risken att man dör är mikroskopisk. Med ännu bättre infrastruktur, som vi inom ett eller två år kommer att få, minskar risken dramatiskt för olyckor.

Men visst. Det kan hända. Men kan också snubbla på en hal fläck en vacker vinterdag och förolyckas på det sättet.

Frågan är om man ska gå runt och vara skraj för att det finns en liten ,liten chans att det händer. Eller hur bra vi mår i övrigt om vi låter rädslan styra våra liv.

Cykla och njut vet ja!

Taggar: Cykelhjälm

21 svar på ”Sannolikheten att du skadar dig när du cyklar i Stockholm är väldigt liten”

  1. Så vitt jag vet så är det procentuellt fler bilister än cyklister som drabbas av svåra skallskador vid olycka…så varför inte införa bilhjälm?!

    1. fast vi måste nog införa bilhjälm först för annars kommer alla gångare att börja åka bil för att slippa den så otroligt pinsamma hjälmen de måste ha vid gång 😉

  2. Pingback: barbour bedale
  3. Pingback: woolrich pels
  4. Pingback: Billigt Kokosfett
  5. Pingback: doudounes pjs
  6. Pingback: barbour online
  7. Pingback: car title loans
  8. Pingback: casino deposit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *