Snart dags för avfärd mot Köpenhamn

Jag känner mig frisk som en nötkärna och är snart redo att ge mig av. Kanske lite trött av min penicillinkur men det får gå ändå. Jag vill ut. Nu.

Imorgon sticker jag och det här tar jag med mig.

Tält, Sovsäck, Liggunderlag, Regnställ, Jeans, Badbyxa, Strumpor/kalsonger, 3 t-shirts, Tröja, Tunn vindjacka, Shorts, cykelverktyg, Gaffa-tejp, Pump, iphoneladdare, Tändstickor, Bok, Kniv, Schampo/tvål, Tandborste/t-kräm, Handduk
Plastpåsar, Medecin, Deo, Vatten, iphone, Kontanter, Hörlurar, Karta och plåster

Det blir ca 10 kg packning plus dryck och mat. Det är ingen vikt att snacka om. Touringväskan är knappt full. Jag har ju ändå med mig ett hem att sätta upp nästan vart jag vill. Det är skitbilligt. Ett tvåmanstält, kupol inköpt på Rusta för två år sedan för 170:-. Inte direkt nån isolering för kyla men det skyddar mot vind och regn och är lätt att sätta upp. Det väger bara 1,7 kg men kommer säkert gå sönder för eller senare, så brukar det va med billiga saker från Rusta. Tur att jag har gaffa-tejp med mig. Går det inte med gaffa-tejp, ja då har du inte använt tillräckligt brukar man ju säga.

Mer pengar har jag satsat på sovsäck och liggunderlag. En Haglöfssäck som är hyfsat liten och lätt samt ett nyinköpt Exped liggunderlag som passar i en sidficka. Riktigt, riktigt litet. Sånt är jag svag för. Portabilitet.

Under resan bloggar jag och tar bilder med min smartphone, så kolla bloggen vet ja.

Mina etapper:

Ekenässjön(Vetlanda) – Alvesta

Alvesta – Ryd (minst fem mil på cykelled längs med sjön, Åsnen.)

Ryd – Hässleholm

Sen vet jag inte om jag kör mot Helsingborg och tar båten till Helsingör, cyklar på danska sidan mot Köpenhamn, eller Hässleholm – Malmö och tåg över bron. Lite ska lämnas öppet. Hässleholm är första stora målet. Hela resan kommer att bli längre än dom 30 mil jag pratat om. Vägarna jag siktar på är trevligare men längre än dom stora. Kanske ca. 37 mil sammanlagt. Min plan har varit 30 mils cykelfärd och hittar jag ingen trevlig väg sista biten mot Hässleholm kanske det blir en lokalbuss den biten. Möjligheten finns ju. Hellre ta omvägar som är trevligare och lappa ihop resan lite med buss eller tåg, än att plågas på dom större vägarna med massa semestertrafik. Möjligheten finns ju när man reser ihopfällbart.

/DS20110707-083317.jpg

6 svar på ”Snart dags för avfärd mot Köpenhamn”

  1. Spännande. Lycka till! Och som sagts innan, blir det Malmö så bjuder jag på en kopp kaffe. Släng iväg ett mail till mig på malmolundpacykel(a)gmail(.)com. Har semester nu ju!  🙂

  2. Pingback: My Homepage
  3. I’ll right away grab your rss as I can not come across your e-mail surocbiptisn website link or e-e-newsletter services. Do you might have any? Make sure you allow me know in order that I could subscribe. Thanks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *