Vetlanda – köpenh. Dag 1

Efter nio mils trampande har jag satt upp mitt tält vid en sjö, en bit utanför Moheda, nånstans mellan Växjö och Alvesta.

20110708-072300.jpg

Regnet smattrar mot tältet och jag har det faktiskt ganska mysigt i min ensamhet. Jag har kännt mig pigg för det mesta, under dagen, och Småland är såå mycket vackrare ”under ytan” än från dom större landsvägar man oftast färdas på, med bil. Cykel är guld. Nån mil extra har det blivit p.g.a lite felkörningar men inga större problem. Jag har tagit mig fram på mindre landsvägar med knappt nån trafik alls.

Idag har jag även haft min bästa pizzaupplevelse genom tiderna i en liten håla som heter Rottne.

20110708-073349.jpg

Avokado, mozzarella, ruccola och citronolja. Jag vet inte om den var så god eftersom jag var helt tom på energi eller för att den verkligen var den bästa pizzan, men fint satt den.

Tältet funkar även som cykelgarage i natt. Bra att nyttja den andra liggplatsen till något.

20110708-074149.jpg

I morgon fortsätter jag mot Alvesta och sen väntar den finaste sträckan på den här utfärden. Fem mil utan en enda bil, på en cykelled. Det blir fint!

Nu ska jag kolla nån film på voddler via mobben och dricka en sockerdricka jag fick av en grisabonde när jag frågade om vattenpåfyllning.

Hep!

/DS

8 svar på ”Vetlanda – köpenh. Dag 1”

  1. Hunger är den bästa kryddan! Fast pizzan ser jättegod ut, och du har ju onekligen gjort dig förtjänt av den.

    Under cykelsemester i Frankrike upptäckte vi att man alltid skall se till att packa snacks / nödkost för att äta på vägen. Även om det finns småbyar överallt är nämligen allt stängt mellan 14-18, så första dagen blev det lite matkris. I Sverige är väl öppettiderna generösare, men å andra sidan är det ju längre mellan samhällena här.

  2. Det är grymt härligt. Bra tips det där med nödkost. Jordnötter och bananer finns nu så det räcker ett tag.

  3. Ser underbart ut! Glöm inte att ta pauser då och då. För även om man upplever mycket från cykelsadeln så är det under pauserna man kommer riktigt nära naturen.

  4. Håller med om det där med pauser. Kanske hårdkörning vissa sträckor och slökörning andra med mycket pauser och natur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *