Snickarn ser inte ljuset trots att jag visar honom

Skriver angående mitt tidigare inlägg om min vän snickarn som blivit påkörd av en dam från öfre Östermalm – och därmed fått sin firmabil kvaddad.

Försäkringsbolaget anser att den har så omfattande skador att den ska skrotas och inte lagas.

Med hjälp av de länkar och förslag många av er läsare bifogat, via kommentarsfält och mail, har jag av hela mitt ALLT försökt övertyga honom om det vettiga i att konvertera från bil- till lådcykelsnickare.

Men trots flertal övertalningsförsök och pepprande med de mest slagkraftiga argument man kan tänka sig, väljer han ändå att sluta sig och vända sig bort.

Jag har, då hans lilla företagsamhet står och balancerar på ruinens brant, försökt att visa honom vägen, sanningen och ljuset.

Men han avfärdar mig, slår bara ifrån sig och väljer envist jämmerdal och bilberoende.

”Det skulle aldrig att gå! Och vem ska betala för det, extra tiden det tar? Och om kunden vill ha nåt från en levernatör i Barkaby, ska jag cykla dit då eller?” suckar han irriterat.

Jag föreslår stor El-lådcykel med trailer, att det går fort att cykla inom stan där han jobbar till 90%, skickar länkar och bilder på hantverkare och cykelflyttfirmor som kör allt från sängar till pianon på cykelvagnar, att han ska anpassa verksamheten… – men han vill inte se.

Han vill bara ha en ny bil och kallar mig för ”naiv cykelromantiker”. Sån som målar ut det så att det låter fint, men egentligen bara är verklighetsbortvänd.

Skulle jag vara en sån?

Inte en chans.

Även om jag inser att cykeln inte är lösningen på världens alla problem, så har jag förstått att den är lösningen på så många fler än de flesta ens kan fantisera om.

Det är ett problem att folk generellt sett är så himla omedvetna om cykelns potential att förändra.

Snickarvännen vill/vågar inte ta chansen att bli unik, få en massa gratis uppmärksamhet och PR, utan fortsätter hellre i (o)trygga mönster och investerar i en ny skrutthög för tjugofemtusen.

En tickande bomb för hans sårbara enmansföretag.

Eller för att citera en kommentar på senaste inlägget:

”…problemet med parkering slipper man ju också. det är förövrigt ett jävla aber för hantverkare i stan… lådan kan ha ett lock som då kan användas för arbete. monteringshål för kapsåg. fan nu går man igång! kanske borde dra igenom min egen ide!”

Nån annan får ta tillfället att göra verklighet av det här.

Nån med förmågan att se möjligheten i begränsningen.

/DS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *