Jag bröt mot det tredje budet #ParkeraCykelnÖppet

Den har för det mesta stått utomhus på Norrtullsgatan. Många passerar där. Det är en bra plats. I över sju år har cykeln fått vara ifred där.

Men bara för att jag för nån vecka sedan hade logistiska problem som behövde lösas har cykeln nu till sist utsatts för ett brutalt övergrepp.

En hämta-lämna-barn situation ledde nämligen till att lådcykeln blev ståendes på en något enslig plats i närheten av min dotters skola. Någon ärthjärna har, förmodligen under natten, måttat sparkar mot lådans ryggstöd. Ville väl se om hen kunde sparka sönder den. Det kunde hen – nästan.

CC540A8A-F849-49D7-A40F-FC356B56F72A

Det finns framförallt tre återkommande experttips om man vill hålla cykeltjuven borta.

1) Lås cykeln med minst ett certifierat cykellås eller hänglås samt kätting i klass 2.

2) Lås fast cykeln i ramen i ett fast föremål även utanför hemmet.

3) Parkera cykeln så öppet som möjligt, på en plats där det rör sig mycket folk.

Jag bröt alltså mot det tredje budet och det ledde sannolikt till att jag nu går och fnular på om man kan byta ut det skadade bakpartiet istället för hela lådan eller inte. Hade ju varit roligare att tänka på nåt annat.

DS

2 svar på ”Jag bröt mot det tredje budet #ParkeraCykelnÖppet”

 1. Hej!

  Mitt namn är Javier Burrieza Galán och jag skriver mitt examensarbete ’Medborgardeltagande inom cykelplanering – utmaningar och strategi’. En del av analysen är baserad på ett frågeformulär som skickades ut till flera grupper, organisationer och virtuella gemenskaper som kan ha intressen i cykelplanering i båda fallstudier, Stockholm och Madrid. Liv utan bil är en av de identifierade virtuella gemenskaper i Stockholm, så era svar skulle vara användbara för mig. Frågeformuläret är ganska enkelt och kort, och kan besvaras av vem som helst som deltar i er grupp (ett svar per grupp). Ni kan få tillgång till frågeformuläret på denna länk:

  https://goo.gl/forms/p3CQ3G5PgrDhdXWr2

  Mer information om projektet finns på Twitter och Facebook. Om ni har några frågor, vänligen kontakta mig på participationcycling@gmail.com. Tack så mycket for ert deltagande!

  Med vänliga hälsningar,
  Javier Burrieza Galán

 2. Hallå där! Trist historia. Jag kan hjälpa dig med att laga din låda. men du behöver ta dig till Tumba för att få jobbet gjort. Jag vet inte hur pigg du är på en sån resa den här tiden på året, men jag hjälper dig med material och arbete. jag har en verkstad som kan lösa ditt problem. Mot en pizza, så bjuder jag på kaffet efteråt. eller så väntar du till sommaren kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *