Stockholm skulle genom tunneln reducera köpenhamns pinsamt stora cykelstadsvänlighetsövertag en gnutta

Trodde det här var ett feltajmat aprilskämt när jag igår slog upp Mitti, men nu har planer på cykeltunneln mellan Solna och Söder (skulle bli världens längsta) rapporterats från flera källor. Alltså inget skämt, ingen science fiction.

Det här fina och kreativa förslaget utreds alltså – inget beslut är ännu taget. Det finns en liknande, riktigt trevlig modell, i Lyon som är förebild.

4,1 km cykeltunnel, 10 min om man trampar på, tanken på det gör en nästan lite pilsk. Det bästa är onekligen att tunneln redan finns. Inget avlägset blir-ändå-aldrig-av-under-ens-livstid-projekt.

Cykeltunnel i Lyon Foto: Okänt

Stockholm skulle med cykeltunneln reducera Köpenhamns pinsamt stora cykelstadsvänlighetsövertag en gnutta. Kom ihåg när Sverige i VM kvalet låg under med 4-0 mot Tyskland i deras egna berlinska rövarkula. Att få ettan var helt avgörande för fortsättningen (till slut 4-4) och ettan är just vad Sthlm skulle få i och med tunneln. En första reduceringsboll; eller som oväntad ny kraft i en svintung mördarbacke.

Men tänk om nåt pucko i utredningen plockar fram konstruerade och påhittade säkerhetsrisker, eller andra fakeproblem, som egentligen inte finns och hela projektet läggs ner.

Det får inte hända. Då blir jag skitsur.

/DS

 

4 svar på ”Stockholm skulle genom tunneln reducera köpenhamns pinsamt stora cykelstadsvänlighetsövertag en gnutta”

  1. Typ utred inte för mkt, utan testa under kontrollerade former, kanske en grupp på 300 pers som får ”tunnelkörkort”? Utvärdera sedan.

  2. Tyvärr kommer förbi fart stockholm äta upp dina drömmar David. Men du kan trösta dig med att dessa tunnlar kommer bli fina cykeltunnlar i det kommande lågenergisamhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *