Sugen på touring

Vi har planerat in några cykelsemestrar i sommar.  En av dom kommer att gå till Påskallavik utanför Oskarshamn. Vi kommer att använda en Brompton och lådcykeln förstås. Första sträckan blir ca 6 mil mot Nynäshamn. Vi tar färjan till Visby där vi stannar ett dygn eller två. Sen fortsätter vi med båt mot Grankullavik på Öland.  Efter nån natt och lite upptäcktsfärd på norra Öland fortsätter vi sen mot Byxelkrok (10 km) där vi tar ännu en båt mot Oskarshamn. Sista biten till Påskallavik är bara 12 km. I Påskallavik har mina föräldrar en sommarstuga där vi sen kommer stanna ett tag.

Det kommer att bli lite drygt åtta mil att trampa (enkel) plus lite kringcyklande på dom ställen vi landar på. Känns lite futtigt, men med tanke på att vi har med oss Bella så kanske det är en bra mjukstart. Både för oss och för henne.

Sen planerar jag även en cykelsemester helt själv. Planen är att ta mig till Köpenhamn på min Brompton fullastad med tält, liggunderlag, sovsäck och allt vad man kan tänkas behöva. Men inte från Stockholm utan från Vadstena eller från mitt barndomshem Ekenässjön i Småland. Jag siktar på att cykla ca.30-40 mil på min lilla Brommie, ca. 10 mil per resdag. Det får bli tåg hem. Mer om det vid ett senare tillfälle.

Min Brompton med packning.

/DS

taggar: brompton, lådcykel, cykelsemester, lastcykel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *