Testar en Pre Alfha version av Turf till iphone

Va ja har längtat efter iphoneversionen av det, vad det verkar, helt briljanta cykelorienteringsspelet Turf. Det är nära nu. Efter att skrivit upp mig på en intresselista för att testa, innan lanseringen på app store, ligger nu en pre alpha-version i min telefon. Det handlar med andra ord om en version före Betastadiet. Vissa viktiga funktioner saknas men kul att prova ändå.

För ett par dagar sen la jag beslag på min första zon, Vanadisrondellen. Sen Apple introducerade sitt hårt kritiserade kartsystem har jag drömt mardrömmar om att vi iphoneägare kommer bli exkluderade, från detta unika sätt att kombinera träning, cykling och upptäcka nya ställen.

Om nån där ute haft samma farhåga, kan jag lugna personen i fråga, och kanske till och med förgylla verderbörandes dag, genom att meddela att hittills funkar kartorna i spelet prickfritt (i sthlm iaf). De är dessutom snygga och relativt välgjorda.

Reglerna, för en oinvigd som jag själv, är enkla. Lokalisera zonen med hjälp av GPS:en i spelet, spendera 45 sekunder av ditt liv inom zongränsen, stapeln (bild) blir grön och grattis, platsen är din – tills nåt pucko snor den. Zonerna ger olika mycket poäng, dels genom övertagandet och dels genom hur länge du får behålla zonen.

Det är lite annat också men jag byter ämne och berättar istället om cykelturfarens värsta fiende:

”En bilturfare är så nära man kan komma satan personifierad och hatas hårt och intensivt av de renläriga.” (Citat Turfcykeln Blaberts Turfblogg. )

Att använda bilen till att Turfa, kan inte handla om annat än moraliskt förfall, men jag kan inte på något sätt se att det skulle vara en fördel rent sportsligt. Cykeln, med dess fantastiska egenskaper, måste ju vara det bästa vapnet in denna kamp. Den som lever får se. Jag har i varje fall goda förhoppningar om att bli en grym cykelturfare, även om jag inser att konkurrensen är stenhård.

Hörde om en kille som sjukanmälde sig från jobbet en hel månad och turfade oavbrutet, i sin desperata jakt på en vinst efter avslutad spelperiod.

Jag kan inte gå så långt, då jag misstänker att både arbetsgivare och kollegor ibland besöker denna blogg. Annars…

Vi testare av iphoneversionen har inte fått nåt datum då utvecklarna siktar på releasen av appen. Tills den är helt klar, ser jag min provperiod som ren och skär träning samt ihärdigt studerande av vilka zoner som ger den bästa poängskörden.

/DS

 

5 svar på ”Testar en Pre Alfha version av Turf till iphone”

 1. Attans! Snacka om fel tid att få upp ögonen för detta spel för en stackars insnöad Bromptonit i Stockholm. Spenderade större delen av pendeltiden i morse löpandes med cykeln på ryggen. I morgon blir det pendling till fots utan cykel.

  Dags att skaffa en Surly Moonlander?

 2. Inte lätt att va bromptonit dessa tider.

  Har du problem med att kedjan glider över dreven när det kommer snö på? Man kommer ingenstans.

  Blir bättre i vår med Brompton+Turf kombon.

 3. Jajjemen!

  Mina huvudsakliga problem (baserat på två dagars försök) är:

  1) De små hjulen gräver ner sig om det inte är nysnö eller jämt packad snö. Oftast ligger jag uppe på en guppig upptrampad snöås där folk har gått, glider snart ner i den semipackade nysnön och faller omkull.
  2) Jag får inte grepp med hjulen, de spinner bara.
  3) Snö och is letar sig in i drev och växelsystem – framförallt slutar växlarna fungera men emellanåt kan jag inte driva kedjan. Det låter bara hackhackhack och ett par gånger har kedjan hoppat av.

  Som tur är tillåter den låga ramen och den lätta vikten att hojen bärs lätt fram och tillbaka utan att jag förlorar nämnvärt i tempo.

  Inte lite utan dock att man blir sugen på en sån här:
  https://www.youtube.com/watch?v=t7ilJJhdySY

 4. Verkar ändå som att du har mindre problem än vad jag har med att kedjan slirar äver drev. Misstänker att den treväxlade är extra känslig för detta. Har du en två- eller sex växlad kanske?

  Nja, jag blir sådär sugen:)

 5. Pingback: carlos

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *