Vårt hemcyklade tvåmetersfönster, är nu på plats

 
Har varit slö på bloggen ett tag. Det har varit stort byggprojekt på gång här hemma. Vår tvåa har plötsligt blivit en trea, och Bella har fått ett eget rum.
Pappa var här och hjälpte oss, att bygga, under mellandagarna; resultatet blev ett fantastiskt vackert barnrum. Ett rum byggt i ett rum.
Så nu sitter alltså det hemcyklade tvåmetersfönstret – årets finaste transportcykelskalp – på sitt rätta ställe.

Om nån undrar om vi cyklade hem alla maskiner, verktyg och material så är tyvärr svaret nej. Ändå bra med bil- och släp…ibland. Men nu kan vi fortsätta att bo bra på liten yta. Gillar det ja.

Speciellt spacklingen tar tid. Så tålamodsprövande att vi fick sätta Bella i barnarbete. Moraliskt förfall, jag vet, men vi ville bli klara nån gång.

Nu bor Bella i sitt nybyggda rum, och det känns plötsligt som vi har hur mycket plats som helst. Fick även upp ett loft, inne i rummet, för nyttja golvytan till det yttersta.

Gäller ändå att leva efter: en-in-en-ut-principen. Att noga överväga sina inköp och ofta kolla av vad man kan göra sig av med. Det är de trångboddas gyllene regel. Men det är skönt att inte ha möjlighet att på samma sätt (som i ett hus eller jätteläga) samla på sig en massa prylar som bara står.

Det kommer gå fler lådcykellass med onödigtgrejor till Stadsmissionen under året, kan jag lova.

En annan grej. Hanna har köpt en Montague Boston 8. En fullstor hopfällbar. Inte jättekompakt hopfälld, men bör ändå, enligt reglementet, vara godkänd att ta med på tåg- och tunnelbana.

Montague Boston. Snygg är den också.

Mer om den inom kort!

/DS

 

2 svar på ”Vårt hemcyklade tvåmetersfönster, är nu på plats”

  1. Pingback: Curtis
  2. Pingback: willard

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *