Vegkorv, cykelsommar och Turf

Är glad över att för första gången i mitt liv, ute på stan, lyckats komma över en veg-korv.

En hobby jag har är att snegla mot korvståndens menyer för att kolla om det inte blivit dags att etablera den vegetariska korven som standard i sortimentet. Men inte. Tills idag. Då hände det. På Drottninggatan, nära Systemet, från en vit fin vagn.

”Jag säljer fyrahundra vegetariska korvar om dan”, berättar försäljaren när jag delar min glädje över att äntligen ha hittat en modern korvgubbe som välkomnar icke-köttätare.

”Det finns bara två korvförsäljare till i hela stan som säljer vegkorv”, fortsätter han.

Verkar ju gå rätt hyfsat med sojakorvskonceptet. Hett tips om nån har ambitioner.

Vad händer annars då? Jo, en massa lajbans. Det blir en cykelsommar utan historisk motsvarighet.

Redan nästnästa helg tar jag och Hanna med oss våra vikcyklar på tåget mot cykelvärldsstaden Köpenhamn. Nån som har nåt tips? Gärna cykelrelaterat. Och på bra vegställen såklart.

Den åttonde juli drar vi på lådcykelsemester till Visby och innan dess har jag lyckats klämma in en kort solosemester med tåg och vikcykel till Berlin. Åttonde bästa cykelstaden, tätt efter Malmö, enligt Copenhagenize index.

Intressant med en stadscykelranking förresten. Att Amsterdam och Köpenhamn toppar är inget man direkt blir förvånad över. Att Malmö är sjua gör en lite avundsjuk och deprimerande att inte Stockholm kan bättre.

Nåväl. Ingen riktigt sommar utan soloutfärd. Vissa kan tycka det är märkligt att semestra alena, men att några dagar resa med tåg- och cykel på egen hand, är en ynnest. Ett behov jag har.

Denna sommar kommer jag inte delvis trampa mot resmålet (som tidigare), utan ta tåget hela vägen, för att cykla desto mer när jag är på plats.

Att fälla ut cykeln, kort efter ankomst, dra iväg och dela stadsutrymmet med andra cyklande lokalbor – får en att just att känna sig som en cyklande lokalbo. På ingen tid alls kommer jag att känna mig som en Berlinare. Har gjort det förr, kommer att göra det igen – inget går upp mot att utforska en helt ny stad med cykel.

Mer då?

Jo, ska börja turfa också. Det fantastiska digitala smartphoneorienteringsspelet som aldrig verkar vara redo (trots utlovat sen ht) för iphonerelease. Har tröttnat på att vänta. Börjar bli fet också. Måste få motivation till motion fort. Tror Turf kan funka. Har just ropat hem en androidtelefon från Tradera som ska råda bot på problemet. En bra modell (Nexus 4). När Turf slutligen släpps till iphone säljer jag min android och fortsätter på IOS. Om jag inte blir androidfrälst vill säga.

Ska bli grymt att äntligen komma igång.

/DS

 

5 svar på ”Vegkorv, cykelsommar och Turf”

  1. Vi ursäktar att inte iphoneversionen släppts ännu. Tid är ett problem för vårt lilla frivilligprojekt:)

    //turfkillarna

  2. Ni är såklart ursäktade då jag är övertygad om att ni inte vill bråka med iphoneanvändare för rent nöjes skull. Uppskattar att ni ändå tar er tid för detta ”frivilligprojekt”.

  3. Pingback: martin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *