Äntligen går gymkortet ut

Under året har jag provat på att ha gymkort på ett närliggande gym som heter Planet Fitness. Det kostade 6000:- för ett år. Nu vet jag med största säkerhet att det inte kommer bli någon förlängning. Jag skaffade det ungefär den här mörka tiden på året då det inte kändes helt fel och ologiskt att gå och ställa sig på en maskin och börja gå eller springa. Nu känns det fel trots mörkret och oviljan att vistas mer än nödvändigt utomhus.

Sist idag fick jag höra av en granne att det var konstigt att cykla den här tiden på året. Många säger att det är konstigt att jag ibland cyklar streckan på två mil mellan Mjölby och Vadstena när jag åker dit för att jobba. Det tar ca. 45-50 minuter. Men inte många säger ett smack om jag står på ett löpband i 80 minuter samtidigt som jag kollar på amerikanska realityprogram och fullständigt proppas med reklam i pauserna. Men att cykla i naturen verkar många tycka är underligt om streckan överstiger 8 km eller om inte vädret är perfekt. Varför?

Mitt trick, för att få kondition, är och förblir cykling till och från jobb. Ett naturligt inslag i livspusslet. Ett behov. Sen satsar jag på löpning. Det tar inte emot (såvida vädret inte är förfärligt) alls lika mycket att springa 7 km i Hagaparken som att gå till gymet och proppa sig full med reklam och skräpkultur på en maskin.

/DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *