Arbetstidsåtgång för tåg- och cykelliv

Skrev här häromdagen att – enligt mina beräkningar – så skulle 11 timmar i veckan, av min arbetstid, gå åt till att betala en Honda CR-V från 2007 – om jag ägt en sån.

Glömde att upplysa om att jag i samma veva skissade på vad motsvarande resor med tåg- och cykel skulle kosta under ett år.

Kostnader för en lådcykel, två hopfällbara, tågbiljetter som motsvarar de resor vi annars skulle gjort med bilen, utgifter för kollektivtrafik m.m.

Svaret blev: 3,3 timmar/veckan.

Ganska stor skillnad. Nästan 1,5 dag för att betala bilen; men inte ens ett förmiddagspass för motsvarande resor med tåg- och cykel.

Då utgår vi från, precis som i bilexemplet, att månadslönen är 26 000 kr.

Hela uträkningen finns här.

/DS

 

5 svar på ”Arbetstidsåtgång för tåg- och cykelliv”

  1. Intressant blogg! Lär återkomma. Lever själv ett relativt bilfritt liv med två små barn. Använder vår lådcykel dagligen, men några gånger per år hyr vi bil eftersom det är så frustrerande bökigt att ta sig till mina svärföräldrar i Höga kusten. Tåget slutar i Sundsvall och efter det blir det buss + skjuts med bilbarnstolsrodd.

  2. Anders! Välkommen till min blogg och roligt att du också upptäckt det fina med att leva ”lådcykelliv” och bilfritt. Kör du med två eller tre hjul?

  3. Pingback: Max

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *