Brompton är en grym touringcykel

Hemma igen efter en fantastisk festhelg på småländska landsbygden. Med min Brompton cyklade jag dom ca 2,5 milen som återstod efter att tåget kommit fram. Med så mycket packning var jag inte riktigt säker på hur cykeln skulle bete sig, men det funkade klockrent som alltid. Jag hade säkert kunna cykla tio mil/dag.

Det kommer bli fler långfärdsutflykter med min Brompton. Jag har fått mersmak. Kombinationen tåg och cykel är svårslagen.

Sadeln är uppfälld för att jag ska kunna skjuta cykeln framför mig på dom små hjulen, eazy wheels, och slippa bära den.

Tältet fick även funka som garage vilket inte var några problem, eftersom jag sov själv i ett tvåmannatält.

2 svar på ”Brompton är en grym touringcykel”

  1. De blir väldigt stabila med last i framväskan. Jag hade pakethållaren ett tag också, och med last både fram och bak blir cykeln mycket stabil. Det är för att man har lasten så lågt, över de små hjulen.

  2. Ja, det är som på vår lådcykel som har en jättetjock stålbalk under lådan. Den gör att tyngdpunkten blir väldigt låg och därmed blir cykeln väldigt stabil. Men det var ändå förvånande att det kändes så lättcyklat med så mycket packning på Brommien. Måste varit ca 15 kg åtminstone. Tyckte också mina tre växlar kändes tillräckliga trots några längre backar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *