Cykelsäsongen bara fortsätter…

Ingen snö. Man behöver inte ens vantar på sig när man cyklar. Underbart. Ingen vidare julstämning, men i ärlighetens namn så bryr jag mig ganska lite om det. Det viktigaste är att man kan fortsätta cykla. Inte för att jag anser att man ska ställa cykeln när snö och is gör sitt intåg men ni som följt denna blogg vet att jag har haft problem att få min fällbara att fungera tillfredställande i vintriga förhållanden. Hittills har jag inte ägnat problemet en tanke och med ett leende på läpparna kunnat cykla till jobbet i uppsala, kombinerat med tåg förstås, utan att kedjan hoppat eller glidit över drevet en enda gång. Vilket kan hända när snö och smuts slungas mot drev och komponenter, oftast i snöslaskigt underlag.

Enligt en fransman på ett forum för Bromptonentusiaster så är den treväxlade modellen, som jag har, känsligast i vinterförhållanden. Jag överväger därför ett konverteringskit som finns att köpa, så min cykel blir sexväxlad istället. Då slår jag förhoppningsvis två flugor i en smäll. Jag fixar kommande vintrar samt blir sommarens cykelsemester en smula trevligare i uppförsbackarna.

Oj vad jag längtar. Jag börjar där jag sist slutade. I köpenhamn. Sen cyklar jag genom Danmark, åker tåg genom Tyskland och fortsätter på cykel i Holland mot cyklarnas huvudstad Amsterdam. Det blir grejor det!

/DS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *