Cykelvägval Köpenhamn-Rødby?

Cykelvägval Köpenhamn-Rødby?

Håller på att kolla in cykelvänliga vägar mellan Köpenhamn-Rödby.

Det verkar som att jag inte behöver leta mer. Det finns en 20 mil lång cykelled mellan Helsingör-Köpenhamn-Rödby. Det är nian som verkar vara det gjutna alternativet.

Är bekant med den sen min sista cykelsträcka förra sommaren, Helsingör-Köpenhamn.
Med andra ord verkar det vara en barnlek att lokalisera sig mot Rödby, på cykel. Gäller bara att ta sig ut ur Köpenhamn och hitta skyltar med en cykelsymbol och siffran 9.
Gissar att kuststräckan kommer att bli skapligt vacker.
Har ingen aning, i nuläget, vad jag passerar för sevärdheter. Tips mottages tacksamt.
Køge ligger 40 km söder om Köpenhamn och kan bli ett första stopp. Men om det är trevligt eller ej, har jag ingen aning om.
I Køge Bugt blev vi Svennar besegrade 1677 och Pølsekungarna firade en av sina sina större triumfer mot sina ärkefiender.
Själv ska jag fira mina egna triumfer när jag snabbt susar förbi Själlands östkust, på min vikcykel, med mina splitter nya, stenhårt pumpade, Schwalbe Marathon.
Hela Cykelled 9 mellan Helsingør och Rødby, är 20 mil lång. Mellan Köpenhamn och Rödby, som jag ska cykla, är det ca 15-16 mil.
Det skulle man kunna fixa på en dag, men jag tar det som det kommer. Förmodligen övernattar jag på något Bed&Breakfast på vägen.
Ett litet orosmoln är att en förkylning är i antågande. Förra året gick jag på Kåvepenin för bihåleinflammation under halva resan.
När jag blir kraftigt förkyld blir jag, likt feber, orkeslös; det bästa sättet att snabbt bli av med åkomman är att vila ett par dar.
Om den inte gått över tills på lördag känns det bra att jag faktiskt skulle kunna planera annorlunda och ligga och slagga på ett tåg ner till Groningen i Holland istället. Sen kommer jag dit pigg, fräsch och utvilad för att upptäcka världens bästa cykelland.
För iväg, det ska jag.
/DS

 

4 svar på ”Cykelvägval Köpenhamn-Rødby?”

  1. Tack Anders men genom Tyskland blir det tåg. Tiden jag har räcker bara för cykling i Danmark och Holland.

    Har hört talas om honom. Ska följa…
    Kul grej!

  2. Skulle förresten va kul att ge sig på treriksröset-ystad el likn. med sin Brompton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *