Första test av solcellsladdare

Solen har gassat över smålandskusten de senaste dagarna. Perfekta förhållanden för att se vad min nya solcellsladdare går för.

Efter sex timmars exponerande för mesta möjliga solljus, det var inte mulet en sekund, tryckte jag den tillhörande usb-sladden i min nästan helt tomma (ca 7%) iphone, och började förväntansfullt att ladda.

Och…

Den laddade enkelt upp batteriet till 100% och verkade vara tillräckligt pigg för mer…

En bekant, som varit här och hälsat på, hade 50 % kvar av sitt batteri. Inga problem att ladda upp hennes lur heller.

När vi senare började ladda en tredje iphone, tog energin slut efter kanske 5-10% batteripåfyllning.

Sex timmars solljus räckte alltså till att ladda upp ca 1,5 iphonebatteri. Ganska imponerande och ger mig stora förhoppningar om att lösa det här med elen, under min resa.

Något som tyvärr inte funkade alls, var att ladda telefonen samtidigt som den lagrade solenergi. Den fixar inte att tillföra tillräcklig mängd energi helt enkelt så batteriet i solcellsladdaren dör efter ett tag.

MEN jag tror att jag kommer att ha stor nytta av denna charmiga lilla pryl. Idag fick den ligga ute när det mestadels var mulet i ca 3 timmar och den pumpade välvilligt in ca 40 % av batteriets kapacitet ändå.

/DS

 

7 svar på ”Första test av solcellsladdare”

  1. Tack för testrapporten! Blir mer och mer sugen på att skaffa en så däringa monkey. Berättar du även hur den funkar när det är mulet är jag dig för evigt tacksam.

  2. Verkar bra! Som jag skrev så hade jag den ute i ca 3 tim i mulet väder. Det räckte till att ladda iphonebatteriet upp till 40%

    fler rapporter lär komma…

  3. Kul att den laddar så bra även under mulet väder. Har du löst bra sätt att fästa laddaren på ultimata ställen på din Brompton så du kan optimera vinkeln mot solen?

  4. Ja Adam, hade inte räknat med det, blev positivt överraskad.

    Har några alternativ att fästa den på cykeln. Där fram, på väskan eller ryggsäcken längs sadelstolpen. Kanske även på ramen. Gissar att man får anpassa detta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *