Cykla in i affären och parkera är inga problem

Har börjat mopsa lite. Testa gränser.

Vad kommer man undan med och inte, med sin alternativa hoj.

Ofta har jag inget lås med mig, vilket är okej så länge man stannar ett tag på stället i fråga.

Då viker man ju bara ihop på tio blankt och parkerar den under skrivbordet – eller i mitt fall pianot

Men ska man bara in och köpa ett tuggummipaket – inte behöver man då ens fälla ihop för att få ta med cykeln in?

Åtminstone inte fullt ut.

Nej, man cyklar helt enkelt lugnt in i butiken och fäller den en tredjedel. Den tredjedel som utgör bakdelen och funkar som stöd.

Sen får den stå intill entrén.

Hur reagerar egentligen då kunder och personal på att man liksom bara cyklar in butiken sådär kaxigt?

Inte ett ljud.

Kanske låter konstigt men man kan faktiskt göra detta ganska snyggt, så att det liksom inte riktigt märks.

Tricket är att bete sig som om det vore den mest naturliga sak i världen.

Har till och med tittat kassörskan i ögonen efter manövern. Och ingen protest, allt som vanligt bara.

Har gjort det flera gånger nu.

Kan avslöja att det rör sig om samma Konsum där min granne bidrog till att fulbananerna togs bort från sortimentet och den här fina skylten kom upp istället.

Fientligt inställda till besprutade smutsbananer och vänligt sinnade till att parkera cykeln i affären.

Låter hopfullt inför framtiden.

/DS

 

4 svar på ”Cykla in i affären och parkera är inga problem”

  1. Jag brukar med jämna mellanrum ta med mig min cykel in i affärer när jag är ute och träningscyklar. Det är ingen vikcykel utan en karboncykel modell något för dyr.

    Två gånger har jag mött motstånde mot detta och det var först i Tempobutiken vid Nockebybron. Kassören där förklarade att jag absolut inte fick ta med min cykel in i affären. Jag svarade artigt att eftersom jag inte har något lås så är det inte ett alternativ att lämna den bortom uppsikt utan att jag då fick åka och handla någon annanstans. Han frågade då vad den kostade, vilket jag uppgav, sedan kliade han sig i huvudet och sa ”Du får handla”! Vilket förstås var vänligt. Inte alla affärer tillåter en att handla.

    Den andra gången var när jag skulle snabbt springa in på ICA på Brommaplan och hämta en godis i ATGombudet i ICAfoajen. Jag lutade min cykel mot cigarettautomaten, hämtade min godis och vände mig om för att ta min cykel. Hela scenariot tog inte ens 10 sekunder, men när jag vände mig om så stod en otroligt sur kvinna där och förklarade att hon inte kom åt sina cigaretter. Jag sade ursäktande något i stil med att cigaretter naturligtvis var viktigare än friskvård och motion och att jag absolut inte skulle förvägra henne sina viktiga cigaretter längre än nödvändigt.

    1. Blir ju onekligen en del underhållande historier om man propsar på att parkera i butik. En cykel som blockerar nikotinet är ju pedagogisk symbolik i allra högsta grad!

  2. Pingback: Fernando

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *