Dags att börja rensa grejor i strävan mot minimalismen

Som jag för några inlägg sedan nämnt, har jag blivit grymt inspirerad av minimalismen. Att bli av med saker som jag inte använder kommer att bli en befrielse – eller plåga, jag tror på det förstnämnda. Vad är mer meningslöst än prylar som bara står? Någon annan kan ju faktiskt få glädje av dom. I det här sammanhanget står minimalismen för att mindre (och gärna bättre kvalité) alltid smakar mer. Färre men bättre och mer funktionella prylar alltså. Vi bor i en tvåa och det begränsade förrådsutrymmet, och ekonomi, räddar oss en aning mot att samla på oss sånt som bara står. Men det finns en hel del att konfrontera ändå. Har jag inte använt – saken ifråga – på ett helt år, så är det absolut raka vägen ut på Blocket.

En omfattande rensning börjar idag. Vissa grejor kommer att svida, att göra sig av med, men i längden blir jag en lyckligare man.

Jag börjar med det svåraste. Min vackra minicykel från sjuttiotalet. En polstjärnan, 2 vxl och ihopfällbar. Retrosnygg och elegant. Trots att jag faktiskt använt den ett par gånger till jobbet under vintern så ska den – bort. Jag behöver den inte! Efter att tvättat av den och putsat bort lite ytlig rost så ligger den nu på Blocket till försäljning.

/DS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *