Odlingsprojekt på innergården

Jag har ibland försökt att bli intresserad av odling men – misslyckats. Nu är det dags för ett nytt försök. Vi har en nästan helt outnyttjad innergård. I somras hade vi en del grillkvällar där men jag tror att vi var ensamma om det. De andra i huset verkar inte vara jättesugna på vistas där.

Det kanske inte ser supermysigt ut men faktum är att man skulle kunna få det riktigt fint. Vi har pratat lite hit och dit om kolonilott eller rent av stadsodling, men kötiden för en kolonilott – i närheten av Vasastan – är lååång och stadsodling känns avlägset i nuläget.

Vi mejlade hyresvärden, som bor i samma hus, och frågade om det var några problem att vi gjorde lite fint och sådde några frön; hon svarade att det var det inte alls det, och att hon tyckte det bara var kul om någon ville vara där.

Så nu har vi rensat bort ogräs och nästa steg är att börja odla. Bredvid Bellas trehjuling uppe i högra hörnet är jorden riktigt bra och kompletterar man med några krukor så kan man få ganska stor plats för alla möjliga typer av läckerheter som jorden har att erbjuda. Sockerärtor är gjutet. En favorit sen jag var liten. Sen dill såklart. Vad det andra får bli ska vi fundera över.

Kanske kan jag väcka ännu ett intresse till liv. Fortsättning följer…

 

/DS

Ett svar på ”Odlingsprojekt på innergården”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *