Därför är en Segway bättre än en el-cykel

Därför är en Segway bättre än en el-cykel

Tidigare har jag hintat något om att jag inte riktigt fattar poängen med Segways. Om man nu tycker det är för jobbigt att trampa finns ju el-cykeln som ett både snabbare, lättare, mångsidigare och billigare (70 000kr får man pynta för en SW) alternativ.

I Hagaparken ser man fullt av dem. Segway i klunga, Segway i par, singel-Segway o.s.v.

Och jag ska erkänna att fenomenet har stört mig en smula. Vad är hemligheten med detta fordon? Vad är egentligen funktionen? Har jag gått och funderat.

Men nu vet jag bättre …Igår såg jag dem i ett sammanhang jag aldrig sett förut. De rörde sig så fint på den avgränsade planen i Hagaparken. Det här skulle faktiskt inte funka med el-cyklar, konstaterade jag.

Segway-bandy, eller Segwaypolo som jag tror är dess rätta namn. Det har helt undgått mig att de används i såna här sammanhang. Hade jag vetat det hade jag inte varit så snabb att döma.

Jag tror att det här kan bli en hit, särskilt bland högavlönade. Det kostar ju säkert en slant att sysselsätta sig med.

/DS

 

 

 

2 svar på ”Därför är en Segway bättre än en el-cykel”

  1. Förstår inte riktigt, elcykel kan man väl cykla över en gräsmatta med? Och kanske få med sig mer packning, skjutsa barn samt bra om man inte orkar stå upp i två timmar. Men om man inte skall göra det så kanske de där Segway fylla nån funktion…på en golfbana kanske :-p Blir det en stor hit lär väl priset rasa ner till cykelnivå med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *