Det är värre i Frankrike

I helgen träffade jag en fransman på krogen. Han reste ensam i Scandinavien och jag sa till honom att han kunde ringa om han ville ha sällskap vilket han också gjorde efter ett par dar. Vi tog en fika och diskuterade bl.a cykling. Han hade hyrt en hyrcykel och sett sig om i stan. Det som förvånade honom var hur mycket plats vi har i Stockholm och att det gick så extremt lätt att cykla.

Jag berättade för honom att jag driver en blogg och att jag ibland uttrycker mitt missnöje om uteblivna satsningar på cykelinfrastruktur och att fler är missnöjda och klagar på att det känns läskigt att cykla i stan p.g.a för lite tilltagen plats för cyklister. Han blev väldigt förvånad, ”Hur kan nån klaga på det” sa han, ”Här finns ju hur mycket plats som helst för cyklister”.

Där han bor, i Toulouse, så är det tydligen jättetrångt och nästan helt kört att cykla. Massa hänsynslösa billister som inte skulle tveka att tränga in dig i en lyktstolpe med sitt fordon. Jag frågade också om han kände sig trygg att cykla utan hjälm i innerstan. Han skrattade till och menade att han kände sig väldigt trygg.

Allt är ju relativt men jag kommer ändå fortsätta att lobba för bättre cykelvägar i stan även om det faktiskt kunde vara mycket, mycket värre.

/DS

taggar: cykelvägar cykelinfrastruktur brompton hyrcykel

Ett svar på ”Det är värre i Frankrike”

  1. Pingback: lynn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *