Förberedelser Köpenhamn-Amsterdam

Förberedelser Köpenhamn-Amsterdam

29/6 2012

På måndag lämnar vi Stockholm för ett par veckors vistelse i Påskallavik i närheten av Oskarshamn. Det innebär att jag måste förbereda, planera och packa redan nu, inför min resa.

Allt ska med ner till Småland. Cykel, packning m.m. Den 13/7 åker Hanna och Bella upp till svärföräldrarna i Helsingland och jag åker söderut med tåg mot Köpenhamn ,som är förra sommarens slutmål och denna sommarens startpunkt.

Har tänkt att ta med extremt lite denna gång. Prova att resa minimalistiskt.

Själva cyklingen blir så mycket mer lustfylld om man packar lätt. Eftersom jag kommer bo på vandrarhem så kommer det finnas tvättmöjligheter. Två väskor, inte mer. En Kånken som jag fick av brorsan i julas och min carradice, som är lite större, där fram. Högst fem kilo plus vatten. Allt annat är fegt.

Det hela…

Brorsan fixade fästen på ryggsäcken så att den går att sätta fast under sadeln. Skomakarn satte fast en rem i den så att den även går att fästa nertill med en spännrem.

Ryggsäcken är 20 år gammal. Enligt skomakarn ska den hålla ett tag till. Roligt att se hur länge den kommer hänga med. Det finns något vacker över slitna grejor med bra kvalité.

På tal om skomakare. Mina favoritskor Camper, hälsade på hos skomakarn redan efter ett år. Visserligen välanvända men ett års livslängd är i minsta laget för ett par dojor för 1600:-. Den gången gick de att limma men efter ytterligare brustna sömmar har de stått i garderoben under våren.

Trots den knappa livslängden har jag varit nära att köpa nya. Mina klart skönaste och smidigaste skor. Funkar både till vardags och på finmiddan. När jag lämnade in ryggsäcken i början av veckan passade jag ändå på att fråga om det fanns något hopp för mina trasiga favvoskor. Han kände en skomakare med en maskin berättade han, bara några kvarter från där vi bor, på Frejgatan; han kanske skulle kunna…

Och han kunde. För 220:- gjorde han ett jättefint jobb med förstärkning med extraskinn och allt. Det enda han sa var:

”Du har tyr, jag tror jag kan.”

När jag kom tillbaka för att hämta dem, gjorde han bara tummen upp för att visa att allt gått mer än bra.

Skomakare är för sköna.

Mina lagade Camper

Skorna kommer helt klart med till Holland. Inte för att cykla i men att använda där jag stannar till lite längre för att utforska och promenera.

Nu ska jag forstätta med research om lämpliga vägar för cykling genom Danmark och Holland och även kolla vad min nya solcellsladdare går för. Största problemet senast var el till telefonen. Fick sitta kvar jobbigt länge på cafeér och restauranger för att ladda telefonen sist. Hoppas det löser sig med min nya laddare.

Mer om solcellsladdarn inom kort…

/DS

 

6 svar på ”Förberedelser Köpenhamn-Amsterdam”

  1. Om du inte har gjort det än så kan jag rekommendera att kolla runt på lite sidor om Ultra Light Backpacking. För inspiration till sjukt lätta packningar.

    Är man riktigt modig lägger man upp sin packlista på typ Utsidan.se för feedback – men kanske kommer den här istället? 🙂

  2. It’s a shame you don’t have a donate buottn! I’d without a doubt donate to this superb blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will talk about this blog with my Facebook group. Talk soon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *