Hur kan folk bli så lyriska över ett par cykelhandtag av kork?

Ergon GP1 Biokork – cykelhandtag av ekologisk kork som användare skriver oerhört gott om.

Hur upphetsande kan ett par cykelhandtag egentligen bli? kan man fråga sig.

Jag har personligen inga problem att erkänna att jag själv går igång på dessa.

Ergon GP1 Biokork

Ekologisk kork får mig i fällan, det är ett oerhört tilltalande material att förgylla sin cykel med. Skulle inte banga på en matchande sadel gjord av det samma. Korksadlar är en raritet men det togs fram en av ett par studenter på Konstfack (industridesign) förra året. Vet ej hur det gick med den men rätt tilltalande…

Tillbaka till Ergons sexiga korkhandtag.

Många har satt såna på sina Bromptons och skrivit omfattande recensioner och varit totalt sålda. För mig tar det emot att sätta något så tungt som 150-200 gram! (beroende på stl S/L) på min ultrakompakta vikcykel, trots att jag inte skulle beskriva mig själv som nån ”hardcore-gramjägare”.

Men jag har ju en fullstor, mindre viktpåläggskänslig, hopfällbar Montague Boston 8 med usla handtag av billigt gummi som gärna vill kränga av hela tiden. Där finns ett berättigat behov; det är bra härligt med köpbehov, det fyller upp själens tomma hål nästan skrämmande effektivt ibland.

Men med en Nexus 8 shifter på ena sidan skulle jag behöva köpa två par (ca 400:-/par) biokorkshandtag för att få ut en lång (vänstra handtaget) och en kort (Nexus reglage handtaget) så att det passar.

Trodde jag. Länge.

Men NU har jag fått veta att Ergon även tänkt på oss som gillar växelhandtagsreglage och erbjuder en lång och en kort i samma paket.

Det räckte för att få mig över kanten och beställa ett par. NU är de på väg och på måndag får jag se om jag blir lika frälst.

/DS

 

2 svar på ”Hur kan folk bli så lyriska över ett par cykelhandtag av kork?”

  1. Jag har för ca 1-2 månad sedan försökt sälja ett par dubbla korta ergon GP1 i gummiversion storlek S, nya i oöppnad förpakning. De låg ute på tradera i 6 veckor för utrop 50kr. De är fortfarande osålda så det verkar inte vara så många som är lyriska.

  2. Inte i Sverige kanske och kanske inte gummiversionen, men har läst en hel del positivt i internationella forum…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *