Lite mer info om Köpenhamnshjulet

Till att börja med kommer det elektriska hjulet att tillverkas i två storlekar, 26 och 29 tum. Tyvärr kan man alltså inte till exempel byta ut sitt framhjul på sin Brompton mot ett Copenhagen Wheel då dom inte, åtminstone till en början, finns i 16 tum. Sen kommer det att väga ca 5 kg och det gör det ju näst intill ointressant att montera på sin fällbara då poängen med en fällbar är att den ska vara lätt. Då är nog Bromptons egna elmotor ett mer intressant alternativ som ska ut på marknaden 2011. Misstänker att det kommer att vara ett lättare alternativ.

Ett fulladdat batteri räcker enligt tillverkaren i ca. 5 timmar beroende på cyklistens vikt, terräng och lite annat. Imponerande! Man kan också ta loss batteriet och ladda via ett vägguttag.

Det finns tre andra sätt att ladda batteriet när man cyklar.

1. När man bromsar med fotbromsen.

2. När man använder mer energi i cyklingen än vad som behövs i relation till den kraft du får ut av motorn laddas också batteriet.

3. I nedförsbackar.

Jag tycker det låter klockrent. Särskilt det att hjulet kommunicerar med en  applikation i din smartphone låter innovativt. Kanske kan det vara ett lämpligt tillbehör till vår Bakfiets. I uppförsbackar med mycket vikt i lådan skulle det vara en tillgång och den skulle bli ännu mer användbar. Man låser sin cykel via hjulet och om nån försöker sno cykeln så skickas ett sms till din Iphone. Coolt det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *