Vadstena-Mjölby på lite drygt 50 min

Vaknade upp i valet och kvalet i dag om jag skulle cykla dom ca. två milen till Mjölby och hinna med ett tidigare tåg, eller sova lite längre och ta bussen, men inte hinna till det tidiga tåget. Efter att känt efter lite så beslutade jag mig för att ta cykeln. Såklart. Och det blev en fin tur denna kyliga höstmorgon genom den östgötska landsbygden. För en gångs skull kom jag ihåg att sätta igång min app ”Cyclemeter” på telefonen för att få lite statistik på cyklingen. När jag passerat Mjölbyskylten och cyklat 20,3 km så stod det följande på min Iphone:

Fastest speed: 35,98 km/h

Average speed: 22,56 km/h

Ride time: 54 min

Med tanke på att jag stannade till ett par gånger för att kolla gps:en så hade det nog gått på ca. 52 min och nästan 25 km/h. Nära moppefart klass 1. Bussen tar 36 minuter så det skiljer mindre än 20 min mellan buss och cykel på två mil. Då har man gjort dagens träningspass och då tog jag ändå inte ut mig fullt utan cyklade hyfsat fort men inte maxat. Min Brommie rullade utmärkt som den alltid gör förutom i snö, lerigt och blött väglag som i tordags. Det är förlåtet för tillfället men jag söker en produkt som kan fungera som skydd så att den lilla armen som ska hålla kedjan sträckt inte blir smutsig. Det är ju då kedjan tappar fästet och man måste få bort smutsen (se ”Bromptons akilleshäl” häromdagen) för att kunna cykla vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *