Min Brommie är en kassako

Ofta får jag kommentaren om både lådcykeln och min Brompton att dom är dyra. Många ser cykeln som något som ska kosta max 6000:-. Att cykeln är extremt billig att äga, försäkra och att använda tar man  inte med i kalkylen. Själv är jag tacksam för att min passion och intresse inte ligger i till exempel sportbilar. Om man nu råkar vara intresserad av cyklar istället så kan man ju bara dra slutsatsen att man har en relativt billig hobby.

I mitt yrkesliv då jag framförallt använder min fällbara Brompton nästan jämt så har jag kommit fram till att jag tjänat in vad den kostade för länge sen. Priset på ca. 9000:- har käkats upp dubbelt upp av uteblivna utlägg för småresor med bil och kollektivtrafik. Bara att jag skulle vara tvungen att köpa två månadskort både i Stockholm och Uppsala, om det inte vore för cykeln säger ju en del om vinsterna i längden. Jag tänker inte ställa på några siffror och uträkningar men jag har kommit fram till, efter lite enkel matematik, att jag sparat ca. 25 000:- på att använda min Brompton till jobbet i två års tid. Då ställer jag det mot att jag hade tagit mig fram med kollektivtrafik istället. Alltså inte om jag ägt bil och pendlat på det sättet. Då hade nog summan blivit bra mycket större ändå.

Nu är min arbetssituation som gjord för att ha maximal nytta av en fällbar cykel så i mitt fall så var 9000:- för min Brommie rena fyndet.

taggar: Brompton bakfiets lådcykel ihopfällbar cykel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *