Cykling i alla väder

Jag är ett stort fan av kompakta saker som är smidiga att ta med. Portabla saker. Inspirerad av det gamla indianordspråket: ”Du skall inte äga mer än vad du kan bära med dig”. Idag kan man ju få med sig en hel del som tur är. I somras var jag på en kort cykelsemester med min Brompton och fick med mig både tält, liggunderlag, sovsäck och övrig packning på min lilla cykel. Helst ska allt vara superlight och jättelitet så att väskan blir lätt och smidig att bära på. Och helst då utan att man behöver kompromissa med kvalité och egenskaper av produkten i fråga. Det är därför Brompton är så grym. Den minsta fällbara cykeln som erbjuder minst lika bra köregenskaper som en normalstor. Om jag hade varit tvungen att välja mellan en Brompton och en sjuväxlad skeppshult eller pilen att cykla ut i världen med hade jag lätt valt Brommien.

I somras på min tre dagar långa  cykelsemester var den enda missen ett uteblivit regnställ. Det började såklart att regna och jag var tvungen att vänta ut regnet i skydd av en Björk. Men jag anser att väder och vind inte ska hindra en cyklande hjälte. Dom regnställ jag tittat på har känts onödigt stora, tunga och otympliga men nu har jag hittat ett superlätt regnställ från T&P som får rum i ett sidofack i den väska från Carradice som jag använder till min Brompton. Där ska det alltid ligga. Så i fortsättningen kommer jag aldrig mer bli stoppad av regnet igen.

taggar: lätt regnställ brompton ihopfällbar cykel

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *