Nu är det som att det ropar kom – men förkylningen är envis

Nu är det som att det ropar kom – men förkylningen är envis

Frugan och dottern är på väg norrut. Har precis vinkat av dom vid Nässjö tågstation.

Själv har jag just landat i föräldrarhemmet strax utanför Vetlanda som gräsis.

Febern, tröttheten och förkylningen har tyvärr bestämt sig för att stanna ett tag till, men jag har börjat känna en god tendens och har stora förhoppningar om att jag får mina sista vilobehov tillfredställda, på tåget ner till Köpenhamn på lördag.

Efter ett kort stopp i den danska huvudstaden räknar jag med att kroppen är pigg nog för att sätta tänderna i dom 15-16 mil som ligger framför…

Nu ska packningen, som för närvarande ligger på 8 kg, bantas ner till under 5; cykeln ska få sig en välbehövlig service och mammas alla blomster ska vattnas då pärona fortfarande är kvar i sommarstugan.

Pappa har en jättefin, helt nyrenoverad, verkstad nere i källarn.

Perfekt facilitet för dom sista förberedelserna:

Där kan jag mecka, peppa, packa, tvätta och preppa…

Vågen står redo bredvid. Min cykel väger 11,8 kg. Fattar inte var dom sista 300 grammen kom ifrån? 11,5 har det varit tidigare.

Tro det eller ej, men en ny hjälm har införskaffats; jo jag tänkte det kanske kunde vara en bra idé att bära under långfärdscyklingen. Cyklar jag till jobbet, 3,5 km, så kör jag utan. Men på vintern, i city och nu då även under långfärd, så får den va med.

En Yakkay blev det. Danskdesignad och nätt och ser inte ett dugg sportig ut.

Jag sysslar ju med kultur…inte Vätternrundan. Nån som vill se mig i Lycra kommer också bli besviken. Jag menar att man kan cykla i sina favvokläder. Åtminstone sålänge man är utrustad med lådcykelmuskler, då blir man inte svettig.

Ska läsa på lite om Amsterdam nu. Tips mottages!!

Imorgon är en stor dag för då lanserar jag min förhoppningsvis nerbantade (under de 5) packlista. Den är, när man cyklar långt, något av det viktigaste. Det fattar inte dom som lastar bagagen full och blytung och sticker på bilsemester, men cyklisten måste varsamt mäta och väga och lura på vad som ska med och inte.

”Ju lättare ekipage ju mer lustfylld cykelsemester”, som min farfar alltid brukade säga.

/DS

2 svar på ”Nu är det som att det ropar kom – men förkylningen är envis”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *