Packlista Köpenhamn-Amsterdam 2012

Packlista Köpenhamn-Amsterdam 2012

Har redan kommit in i luffarlivet. Efter att varit gräsis och haft FF i föräldrarvillan sen igår förmiddag så äter jag redan direkt ur kastrullen, sprider kläder omkring mig (mer än vanligt), låter disken stå och spelar piano och sjunger låtar från rockoperan Jesus Christ Superstar svinhögt (en befrielse i villa).

Oj vad man ändrar beetende snabbt när man är alena ett litet tag.

Nu har cykeln fått sitt sista omhändertagande innan avfärd. Jag upptäckte en liten knöl på däcket så jag tog av hjulet och la slangen till rätta, och efter en rengjord och noggrant oljad kedja är cykeln på topp.

Dagens utmaning var att få ner packningen till under blygsamma 5 kg. Inte lätt. Man glömmer, när man slår sig för bröstet och lovar sånt där, att väskorna väger ett par kilo bara dom. Förra året hade jag lite drygt 10 kg packning men nu inget tält/sovsäck så visst borde 5 kg vara rimligt.

Om sanningen ska fram så ligger jag på 7 kg nu. Min Manbag väger ett halvt kilo, kanske lämnar jag den, men den är så himla bra att ha.

Ska gå igenom packningen en sista gång imorgon förmiddag, innan Köpenhamnståget går vid tolvtiden från Nässjö.

Värt att nämna är att min necessär som jag gjorde på syslöjden i fjärde klass, helt otippat, får följa med.

En kvalitetsprodukt. Trots att den spruckit i sömmen en aning uppe i det högra hörnet.

Så här ser min packlista ut nu:

Överdrag Brompton, enkelt lås, multicykelverktyg, 1 extra slang, liten pump, slanglagningskit, ett par jeans, thaibyxa (att cykla i), 3 t-shirts/långarmad, solcellsladdare + tillbehör, iphonehållare cykel, Knog lysen + extra batterier, iphone och ipad + laddare, nessesär med toagrejor, tvättmedel, kamera, slitna gympadojor att cykla i, skor Camper, skinnjacka, manbag, hörlurar, handsprit, ultraportabelt regnställ T&P, pass, astmamedicin, kalsonger/strumpor, liten handduk, ultraportabelt Exped liggunderlag (till att ta sig en lur i en park), hjälm Yakkay, solglasögon.

Ca 5 kg packning + 2 kg väska.

Man borde kunna banta ner det hela något kilo till.

Hälsan då? Jo, jag är rätt okej. Med lite flax på topp imorgon eftermiddag när jag börjar cykla. Reservplanen är att hitta ett rum i Köpenhamn, och vila en natt till vid behov.

Men nu kryper det i kroppen så att blodet kokar i mig.

Jag vill iväg! NU.

/DS

 

 

 

Ett svar på ”Packlista Köpenhamn-Amsterdam 2012”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *