Plats för att päsa

Plats för att päsa

Det har känts sådär när Bella har slocknat sittandes på bänken, i lådan. Huvudet far lite som det vill och ibland har jag cyklat sakta, med en hand, och hållt hennes lilla huvud med den andra. Inte helt lyckat.

När vi cyklade med barnstolen fastmonterad i lådan hade vi ju åtminstone inte det problemet, även om det är bra mycket smidigare och bättre att ha henne på bänken – så som vi har det nu.

Vi har pratat om allt från flygplanskudde till att bädda upp med liggunderlag på golvet. En flygplanskudde känns inte helt klockren och att ha henne sovandes på golvet, utan spänne, känns inte heller helt bra; inte när man cyklar iallafall. Stillastående däremot är det ju en fullgod liggplats och med kapellet på, minst lika bra som tält. Nästan så att jag själv skulle …men bara nästan.

Vi kom på att hon skulle kunna sitta mot den ca 45 grader vinklade framkanten i lådan. Med ett par lager liggunderlag och ett spännband som vi trär genom de hål vi använt, vid fäste av barnstol, borde det ju gå hur bra som helst.

Idag har idén testats i praktiken för första gången och det funkade utmärkt. Perfekt sovplats med andra ord.

Efter att ha slocknat, under färden, blev det ett långt sovstopp i Hagaparken.

Med två platser att variera med – i lådan – känns det genast mycket bättre att åka ut på långtur. På bänken har hon full utsikt som på första parkett. Mot framkanten kan hon sen ligga och läsa serietidningar, käka snask och slagga. Vad kan en unge mer begära av livet?

/David

 

Ett svar på ”Plats för att päsa”

  1. Pingback: ian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *