Reducerade surfpriser inom EU gynnar vikcykelturister

Du kommer till en ny stad du inte vet ett skit om. En vikcykel och en smartphone är de verktyg du har till förfogande. På bara ett par dar är ditt mål att se, uppleva och göra så mycket det bara är möjligt. Att snabbt bli tjenis med den nya platsen.

Verkar kanske omöjligt på så kort tid men för ändamålet finns inget bättre än just en hopfällbar cykel och en smartphone. Det är bara att knappa in sevärdheterna i telefonens GPS, trampa och börja pricka av på listan.

Men planerna grusas förstås när du tänker på alla skräckhistorier du hört om personer som gått i personlig konkurs, när de i ovetskap glatt surfat runt på både det ena och det andra.

Räkningar på belopp så höga att du inte ens vill föreställa dig, riskerar att dimpa ner i brevlådan.

Därför har den smått geniala kombon vikcykel+smartmobil reducerats till bara vikcykel och kanske nån offline-karta som funkar sådär.

Men misströsta inte.

Tiderna verkar ljusna för oss (förmodligen ganska få) som uppskattar att turista på detta sätt.

Den kära EU-kommissionen ligger nämligen på stenhårt för att tvinga operatörerna att sänka priset inom hela EU.

Från första juli nästa år måste operatörerna erbjuda samma priser för samtal och mobil surfning i utlandet som de gör i hemlandet (enl Metro).

/DS

 

16 svar på ”Reducerade surfpriser inom EU gynnar vikcykelturister”

 1. Ser fram mot att börja turista på det viset. Jag är nämligen nybliven ägare till en brompton. Det blev en turkish green M3L begagnad från ebay.de. Fick den nu i veckan, en riktigt bra cykel. Bortsett från några små detaljer så är jag helnöjd. De små detaljerna är eazy wheelen av plast samt orginalsadeln. Detta väntar på åtgärd då jag beställt en Brookssadel samt brompfication eazy wheels. Växelreglaget känns även lite halvmurket för att sitta på en cykel i denna prisklass. Har inte hittat någon tänkbar ersättare till växelreglaget men jag jobbar på det. En annan reflektion är ju att min sambo kan ju inte gärna gå om vi åker iväg och turistar så på sikt får det nog bli en till Brompton 🙂
  Har du moddat din Brompton?

 2. Grattis. Vxl reglaget må vara av plast men för mig har det hållt bra dessa fyra år.

  Värsta tycker jag är pedalerna. Har fått byta den högra tre gånger.

  Har också lite grejor fr Brompfication: easy wheels, skruvar…Bra grejor.

  Du måste helt klart ha en till din tjej för att upplevelsen och smidigheten ska bli total!

 3. Jag testade på Turf idag för första gången, var ganska kul. Träffade på en annan turfare. Ingen mindre än självaste snusmumriken som är rankad som 2a.

 4. Härligt. Turf är ett grymt sätt att motionera, och ibland även upptäcka, på. Kul när man stöter ihop med sina kombatanter. Ofta trevliga prickar!

 5. Terrific Browse! Your tale pointed out that there were four or five Volvo 122s manigang inside the Trans Am Series. I could have certainly one of them! The car was previously owned and raced by Don McKnight. I’m struggling to attend this weekend. There are shots of my car, VSCDA 2002 Waterford Hills Historics. Get pleasure from your weekend.br /Good Luckbr /Ian Lok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *