Skräckblandad förtjusning på cykelvägar norr om stan

Igår cyklade jag till Sollentuna för att hälsa på syrran. Ungefär 15 km. Fint väder. Perfekt temperatur för lite motion. Kvällssol och superfina cykelvägar i naturskön omgivning. Man blir lite lycklig av att cykla i en så fin cykelmiljö. Bra skyltat också. Åtminstone till en början. Sen plötsligt så har man flera vägval och inte en enda skylt som visar vilken väg som leder till Sollentuna. Tragikomiskt! Det har tydligen satsats jättemycket kosing på att få till fina cykelbanor, men sen har tydligen pengarna tagit slut när man ska toppa av kreationen med några billiga små skyltar som visar vilket håll man ska. Det borde ju vara ganska billigt att få upp några skyltar i relation till vad det kostar att göra cykelvägar. Konstigt. Som tur är kan man fråga sig fram och ser man ingen så kan man ju alltid använda sin gps på sin Iphone/smartphone om man nu har en sån. Min har räddat mig flera gånger och en våt dröm vore ju en speciell gps för det mest lämpliga vägvalet för cykel. Men så länge får den vanliga funka.

Under dagen har vi varit på utflykt i Hagaparken som så många gånger förr denna sommar. Det går jättebra att ta sig fram med hela familjen på Bakfietsen. När vi åker ut i Hagaparken känns det klockrent men i stan väljer vi hellre bilbarnstolen. Det känns säkrare.

Hanna och Bella i Bakfietsen.

Nog om det. Idag var jag även och käkade på ett vegställe i Gamla stan, Hermitage heter det. Rekommenderas varmt. Jättebra buffè. Polarn kom på sin gamla, lite speciella, lastcykel.

På hojen får han med sig ett stort Dragspel och även en mindre förstärkare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *