En känsla av frihet att göra sig av med saker man inte använder

Det har nästan blivit en liten hobby under sommarledigheten, att göra mig av med grejor vi inte använder eller behöver. Antingen skänker vi det till nån second hand butik, eller så lägger vi ut det på Tradera och i sista hand så slänger vi det. Det kan röra sig om porslin, böcker, kläder, elektronikprylar, möbler m.m. Det är så skönt att bli av med sånt som bara står och samlar damm.

Ett tag till så jobbar jag bara halvtid och idag har vi röjt järnet igen. I somras gick vi igenom hela förrådet och nu kan man faktisk röra sig ganska obehindrat på dom ca. 5 kvadraten som är oss tilldelade. I lägenheten har det, under dan, visat sig finnas massa grejor som helt enkelt inte används. Bort med dom. Helst till nån annan behövande så att det återanvänds. Sjukt att man samlar på sig så mycket som bara glöms bort och ligger på hög och blockerar ytor på dom få förvaringsutrymmena man har.

Det finns ändå några tidslösa vinnare som man med nöje använder år efter år. Prylar som blir kvar.Vår kaffebryggare Moccamaster, är en sån. Jag tror aldrig den kommer att gå sönder. Och aldrig se ful ut heller. Den är en vinnare utan bäst före datum. Man gillar den nästan mer, ju mer man använder den. Som en fin gammal skinnjacka, eller min Brompton med Brookssadel, och Bakfietsen såklart. Det finns saker, som man ofta betalat lite mer för, som man faktiskt, tro det eller ej, skulle välja att laga istället för att köpa  nytt. Det ska vara billigare att laga än att köpa nytt. Bra förslag med halverad moms till cykelreperatörer och skomakare(mp). Inga fler saker som är så billiga och dåliga att det skulle löna sig att köpa nytt istället för att laga dom.

Moccamaster. En tidslös vinnare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *