Hepp

Under veckan som gått har det blivit ett antal turer till jobbet med min Brompton och även några ärenden med lastcykeln. Tyvärr har det inte hunnits med några utflykter denna vackra sensommarvecka med hösttemperaturer. I helgen kommer mina päron på besök och då hoppas jag få med mig morsan i lådan. Det blir en utmaning.

Sysselsättningen att göra sig av med saker vi inte använder har fortsatt med framgång. Vi skänkte en massa böcker, kläder, dvd:er, kuddar och lite annat till stadsmissionen på hagagatan. Ett par banankartonger fick vi ihop. Sen var det ytterligare en tur till Vanadisberget. Man börjar lära sig sopsorteringen där nu.

Igår kom lådcykeln till använding igen när jag skulle frakta en gammal basförstärkare till kulturskolan. En gammal rörförstärkare från 70-talet. Om den visar sig vara funktionsduglig så kan man nog få sig en slant för den. Det ska i ärlighetens namn sägas att man får kämpa lite mer för att ta sig till jobbet med Bakfietsen än med min Brompton. Det lutar åt att jag kommer använda den i vinter om det blir snö och då blir det lite extra motion. Att använda en Brompton på vinterväglag är helt värdelöst. När snö och modd fastnar i den lilla armen som håller kedjan sträckt så glider bara kedjan över kugghjulen och man kommer ingenstans. Snöunderlag är Bromptons akilleshäl. Hoppas dom fixar det på senare modeller. Jag vet inte hur det är med den saken på konkurrerande modeller av hopfällbara cyklar.

Ett svar på ”Hepp”

  1. Pingback: URL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *