Thule tour rack och en Brooks B17 på plats

Fortsätter att steg för steg göra en mellanpackhäst för långturer av min Montague Boston 8 (en långfärdscykel för tågtransport).

Har vässat den med en pakethållare (Thule tour rack) och en Brooks B17.

Sadeln är lite av en crossover. Man sätter inte en brookssadel på vilken cykel som helst. En Montague Boston har en slags futuristisk design och skinnsadlar kan ju tyckas passa bättre på tidslösa klassiska cykeltyper.

En insutten skinnsadel är dock, som jag tidigare varit inne på, väldigt skonsam för stjärten, och tror jag ändå gillar det den tillför estetiskt också, även om jag inte helt har bestämt mig än.

Pakethållarn gillar jag. Känns smart, flexibel. Den kostar nära tusingen men kvaliten känns gedigen.

Den ska kunna monteras på vilken cykel som helst, både fram och bak, och pallar för ca 25 kg. Vilket är mycket mer (ca 10 kg tror jag) än en som fästs i sadelstolpen.

Man kan lätt få för sig att bara för man kan montera av/på pakethållaren på några minuter är den även ett enkelt byte för tjuvahundar. Men icke. Det ingår en liten nyckel som man använder för att öppna upp ”spännbandsfästena”.

Cykeln blir aningens mindre sportig med Thule tour rack, vilket jag välkomnar då Montaguen har känts lite för ”vass” för att jag fullt ska indentifiera mig med den. Det justerbara styret i högläge gör också sitt för att ge cykeln ett mer avspänt uttryck.

Thule tour rack inkräktar inget (eller lite) på hopfällningen. Tack vare den justerbara styrhöjden kan jag undvika att styret krockar med pakethållaren, och då blir hopfällningen lika nätt som förut.

Nu saknas bara ett par cykelväskor. Velar mellan allt från Thules egna tillhörande (Pack n pedal) till något budgetalternativ.

/DS

 

 

 

 

4 svar på ”Thule tour rack och en Brooks B17 på plats”

 1. Eftersom cykeln och sadeln är svarta passar de bra ihop. Köper du en Thule rack ska du naturligtvis köpa Thule packväskor även om de kostar mer. Alla de där skårorna är väl anpassade för just Thuleväskor?

  Men varför har du inte stänkskärmar? Fungerar inte de när du viker dem?

  Har aldrig fattat pendlingscyklister som ska jaga gram på fel saker.

 2. Ja, hade nog känts sådär med en antikbrun Brooks. Men tror jag kör på den svarta.
  Racket lär passa med typ alla panniers men säkert bäst med Thules egna, ja. Vill gärna ha en som jag även kan ha på ryggen. Vet ej om Thule har nån sån men kollar.

  Jag har stänkskärm där bak men den sitter inte på på bild. den är på avtagbar och funkar att vika in under pakethållarn. Tog dock bort fästet där fram därför att utrymmet mellan gaffel – däck var nästan skrämmande litet. Fästet käkade upp det mesta och det fastnar grejor där (små grenar/skräp). Har ändå alltid regnställ i väskan när jag cyklar lite längre så det är ingen big deal. Inget med gramjakt att göra.

 3. Tycker att det ser lite plastigt ut. Vad kostade det och var köpte du det? Kan man lasta 25 kg grejer i korgar man hänger på sidorna?

  1. Nja, plastigt vet jag inte. Det är ju delvis av plast och tycker man plast är samma sak som dålig kvalite ska man nog välja nåt annat. Själv får jag ändå en bra känsla vad gäller hållbarhet.
   25 kg ja, med till ex. panniers man hänger på sidorna. Kostade ca 800.- med frakt på http://www.rosebikes.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *