Premiären för Copenhagen wheel skjuts upp hela tiden

Det visades upp för första gången på klimatmötet i Köpenhamn 2009, då utlovades lancering till sommaren 2011. Premiärsommarn kom och passerade men – inget köpenhamnshjul.

Inte heller ett ord, via hemsidan, om projeketet lagts på is, bara blivit försenat eller helt enkelt lagts ner.

I hjulet sitter en 250 watts elmotor, det tar fyra timmar att ladda, räckvidd: ca 50 km, vikt: 5,9 kg, bara att montera hjulet på en vanlig cykel.

Skrev själv en irriterad kommentar på deras FB-sida i början av 2013, om att de borde gå ut med att hela grejen avslutats så att folk inte går runt med falska förhoppningar.

Fick snabbt svar att det inte alls lagts ner och till hösten kom sen ett nytt release-datum, vilket bl.a. uppmärksammades här på bloggen och ”Ljud och bild.”

Nu skulle man kunna beställa ett via superpedestrian.com och få det till våren 2014, vilket senare justerades (i beställningsformuläret) till sommaren 2014 (3 år förs. fr. första utannons.) – och för ett tag sedan då till ”slutet på 2014”.

Frustrerande.

Är ett snyggt och smartphonekommunicerande el-hjul du monterar på din vanliga cykel, som delvis laddas när du bromsar, och som hjälper till när det behövs, lite för bra för att vara sant?

Det måste ju vara något som inte funkar tillfredställande då de inte direkt tjänar pengar på att hela tiden skjuta upp lanseringen.

Jag tycker projektet är väldigt intressant. Har gått från att vara ljummet entusiastisk när det gäller el-assist generellt till ganska het på grejen.

Den här bloggen handlar ju om att med alternativa verktyg komma ur sitt bilberoende – och för många skulle en cykel med elassist kunna vara ljuset i tunnelns slut.

Vad skulle då vara smidigare, att för priset av en normalstor platt-tv (ca fem tusen) så skulle vilken medelsvenne som helst, på ett par minuter, kunna göra om sin vanliga cykel till en fulländad carkiller?

Själv blir jag eggad av tanken att sätta det på min fullstora hopfällbara. Tänk vilken potential den hojen skulle få.

Jag förlänger mitt redan beprövade tålamod med högst en försening till innan jag avfärdar detta projekt som oseriöst. Om det är så bra som jag hoppas och som producenten utlovar, är det helt klart värt det.

/DS

 

2 svar på ”Premiären för Copenhagen wheel skjuts upp hela tiden”

  1. Ahhh, där blev jag lite ledsen faktiskt. Fantastisk idé som jag verkligen trodde på. Slut på argumentet ”jag cyklar inte för jag blir så svettig”. OCH återgenererande. Hoppas verkligen på detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *