Nästan så att två cyklar får plats

Arbete med ny beläggning av cykelfält på Torsgatan när jag gick förbi sent igår kväll.

Det är nästan så att två cyklar får plats på bredden utan att snylta utrymme från bilfilen.

Åtminstone cyklar utan styren, och förare.

Såna är tyvärr ganska ovanliga…

Nu ska vi ju applådera alla cykelförbättrande åtgärder, men hade man verkligen inte kunnat göra dem nån decimeter bredare?

När man ändå är igång menar jag.

/DS

 

5 svar på ”Nästan så att två cyklar får plats”

 1. Lite Off-topic, men funkar generellt: cyklade till Slussen idag med en av mina Bromptons o ledde cykeln inne vid bussterminalen (det får man väl?). Frågade bussvärd om ”plattform A”, hon pekade. Sen sa hon ”du vet väl att du inte får ta med cykeln på bussen?”
  Jag: den är fällbar och fällbara får man ta med,
  Värden: nej inte med kedja.
  Jag: jo, ni har nya regler från mars, även utan fordral är det ok.
  Värd: jaha, det visste jag inte

  Oerhört skönt med lagen på sin sida, gråzonare som jag är ibland…
  ….
  Men man börjar bli van… o härdad…

 2. ”Inte med kedja” det tror jag var väldigt längesen.

  Härligt att hon gav sig iallafall. Man bär sin Brompton med pondus nu när ”man vet”

  För mig har inte en käft lagt sig i när jag tagit med min. Trots att jag gått moppsigt nära de SL-anställda.

 3. Att jag sedan råkar ut för en ny incident med tråkigt slut är ju bara precis som det brukar vara:

  Rullar min uppfällda Brompton med ett större platt paket på ena (nedre) pedalen. Det är tajt med tid, men 100m kvar och två minuter känns rätt lugnt. Då kommer bussen. När jag signalerar att jag ska med bussen o han kör ändå en minut INNAN avgångstiden (min klocka går exakt) blir man ledsen i ögat. Kanske gillade han inte min cykel:-(. Kanske såg han mig inte. Eller det kanske mest troliga: ”den killen har ju en cykel med sig som han ändå inte får ta med, så ni drar jag…”. Det får vi aldrig veta. Over and out.

 4. I sinom tid ska även de stackars ovetande bli upplysta.

  Man kan också rapportera till kundtjänst. Har gjort det en gång när en tunnelbanechaufför kastade av min sambo (och hennes Brompton).De lovade att ta itu med honom.

 5. Bra tips. Påminner mig om att jag faktiskt ring KS i Gbg en gång. Tror de tog chauffören i örat…:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *