Slow roll är en helt utmärkt umgängesform

Att cykla sakta i grupp. Varför vill man det? Kanske inte lätt att förstå för en oinvigd.

På slowroll.se finns följande information om vad det hela handlar:

Man börjar nå ”Peak car” runt om i världen, och cykeln används mer och mer. Städerna anpassas sakta men säkert mer och mer till cyklisternas fördel även om bilen fortfarande ofta är normen.

Slow Roll, med inspiration från bilstaden Detroit, är ett sätt att under trevliga former umgås på och kring cykeln oavsett vilken fart man håller. Det är ”fart efter kamrat” som gäller, man cyklar en runda tillsammans och aktiviteten innefattar normalt fika, mat eller annat tilltugg på någon trevlig plats i någon form.

Viktigt att poängtera är att vi tycker Slow Roll ska vara helt opolitiskt!

Efter att ha provat ”Söndagsrullet”, för första gången igår, kan jag bara konstatera att det är en sjukt trevlig umgängesform. Man rör på sig, cyklar en i konservationsvänlig hastighet, turas om att cykla jämsides med folk man känner eller inte känner och snackar om…vad som helst. Lika gärna som att gå ut och fika eller nåt kan man socialisera genom att sakta trampa sig fram.

En del som cyklar med är inte alls så värst cykelpolitiskt intressade, eller ens av cykeln som objekt. Kanske mer ser en cykel som något praktiskt, funktionellt och nödvändigt att äga, men är egentligen inte mer angelägna av att fördjupa sig ytterligare i sin cykel än att utveckla ett passionerat intresse för sin mikrovågsugn. Spelar noll roll alla är välkomna. Däremot gillar man att träffa folk, frisk luft, njuta av stadens vackra omgivningar och röra på sig. Kanske ibland för att göra sig kvitt en lätt nyans av baksmälla som fortfarande envisas göra sig påmind under söndagseftermiddagen, vad vet jag, fresh air är i varje fall the cure.

Från Skrapan mot Hornstull, Vasastan, Norra djurgårdsstaden (fika) och sen en rejäl tur på Djurgården, blev det. Med dubblerat antal cyklande sedan förra söndagens premiär.

Nästa söndag kl 14:00 (samling Bon meqanique) är det dags igen för Söndagsrullet. Följ med om du är i krokarna, en superskön söndagsaktivitet.

/DS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *