Svindyrt att få växellådan utbytt

Svindyrt att få växellådan utbytt

Skrev ett inlägg om min brors trasiga växellåda häromdagen. Beloppet handlade då om ca: femtontusen för att få den utbytt. Prisförslaget från reperatören gällde en begagnad.

Det gäller inte längre. Enligt bilmekanikern så finns det inga begagnade växellådor att få tag på, i Sverige, just nu. Han har noggrant kollat: ”Det blir till att beställa en ny från Volkswagen i Tyskland för 35 000:- plus ytterligare utlägg för montering.”, menar han.

I mitt tidigare inlägg berättade jag om hur min bror och hans fru går i tankar om det överhuvudtaget är möjligt att, med tre barn som ska skjutsas till en massa aktiviteter överallt och det ena med det andra, få livspusslet (fult ord) att gå ihop utan att ha bil.

Kanske kommer de att testa med att bl.a. gå med i en bilpool och försöka pussla och planera lite bättre – för att i bästa fall få det att funka utan det frihetsberövande transportmedlet.

Brorsan har räknat på – vad de betalade för att ha bil – under hela förra året.

Eftersom jag djupdyker i olika undersökningar och jämförelser för att få lite rätsida på vad det egentligen kostar att ha bil – blev jag givetvis eld och lågor, när han igår gav mig den, inte så lite otäcka siffran: 66 800:-, men då utan värdeminskning inräknat.

I de undersökningar jag hittills studerat (här), är alltid värdeminskningen inräknad. Siffran min bror kom fram till inkluderar bensin, avbetalning och service.

För att räta ut en del frågetecken och reaktioner på den svindlande årskostnaden, kan jag avslöja att familjen haft en hel del otur med diverse servicebehov och reparationer. 8000:- har de fått punga ut för detta.

Bilen är en Volkswagen Touran från 2004.

Fortsättning följer…

/DS

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *