Vad kostar det att ha bil?

Vad kostar det att ha bil?

Finns inget enkelt svar eftersom det skiljer så mycket från var i landet man bor, vad man har för bil och hur mycket man kör etc.

Håller ändå på och jämföra lite undersökningar här. Himla intressant!

För en Volvo V70 från 2009 hade vi fått pröjsa ungefär lika mycket som vi betalar hyra för vår lägenhet . Ca: 70 000:- per/år.

Får rysningar bara jag tänker på det.

/DS

 

5 svar på ”Vad kostar det att ha bil?”

  1. Jag hade en Saab 9-3 (2001) 2006-2010. Den kostade i snitt 19 kr/mil exklusive bränsle men inklusive allt annat, t ex reparationer, försäkringar, inköp och värdeminskning. Bensinen kostade i snitt 8,60 kr/mil, dvs total milkostnad 28 kr/mil. Vi körde mestadels långt i taget, annars hade nog bensinen varit dyrare. Total kostnad i snitt per år blev ca 41 000 kr.

  2. Bra att du delar med dig av detta, det hjälper mig, som bara ägt en gammal Saab i mindre än några månader, att få en uppfattning om bilkostnader. Mer sånt! Det kan jag sätta in på min sida ” Vad kostar det att ha bil?”
    Tack.

  3. Nu när den är såld är det ju lätt att se alla faktiska kostnader. Det jag fick för den när jag sålde den är ju oxå inräknat i kalkylen ovan, även om jag nog inte var så tydlig med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *