Utflykt till Etnografiska

Det finns massor av museum i Stockholm . Vi lär ha flest museum per invånare i hela världen.  Tyvärr så är det sällan man tar sig an utbudet men nu ska det bli ändring på det. När man är pappaledig hinner man och med lådcykeln tar vi oss runt väldigt smidigt. Etnografiska vid gärdet är en favorit så Bella och jag stack iväg på cykeln för ett besök.  Från Norrtull där vi bor tar man sig lätt till norra änden av Valhallavägen och den gatan leder hela vägen fram till Gärdet.  Det är nog innerstans trevligaste cykelväg. Man kör i mitten av den breda gatan som har en rejält tilltagen bana för gångare och cyklister. En allè. Man behöver inte bråka med en enda bil på 3,5 km.

Genom Valhallavägen tar man sig alltså näst intill bilfritt både till Gärdet, Djurgården, Kungsgatan och Stureplan. Den kommer användas mer framöver trots att det blir en liten omväg om man till exempel ska shoppa på Kungsgatan.

På Etnografiska visades en Voodooutställning som var rätt intressant. Bella var mest nyfiken på indianerna på övervåningen. Efteråt åt vi på museets superetno och ekologiska fik. Jättegott ekokaffe från Brasilien har dom. Dyrt som attan. Bella åt en bit svindyr etnoekonötbar med yoghurtchoklad. Hon tappade nästan halva på golvet.

Jag rekommenderar verkligen en tur till Etnografiska om man inte vart där. Gärna med cykel längsmed Valhallavägen.

/ DS

taggar: lådcykel utflykt bakfiets cykelväg lastcykel etnografiska

Ett svar på ”Utflykt till Etnografiska”

  1. Pingback: Homepage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *