Vegomyten

Jag läser en bok för att utmana min vegetariska livsstil lite grann. Vegomyten av Lierre Keith. För tre år sedan bjöds jag på quornfärs och trodde att det var köttfärs jag fick. Kände ingen skillnad. Efter att ha provat att leva vegetariskt i nån månad insåg jag att jag inte behövde kött och av miljöskäl minskade jag min köttkonsumtion med över 90%. Det har gått hur bra som helst och idag kan jag snudd på kalla mig för vegetarian. Författaren till Vegomyten menar att en vegetarisk livsstil inte är hållbar i längden, varken för individen eller för planeten. Hon menar att den vegetariska myten bygger på okunskap och att odlingen av vegetarisk basföda, som ris och soja, gör att vattenreserverna sinar och att det storskaliga spannmålsjordbruket förgriper sig systematiskt på vår jord. Att det industriella jordbruket är vidrigt håller författaren med om och menar att man istället ska äta kött men välja omsorgsfullt. Själv har hon varit vegan i 20 år innan hon började äta kött igen. Keith menar att en vegetarisk kost är varken bra för djur, människor eller i miljö i längden. Dessutom blir man sjuk om man bara äter vegomat menar hon.

Jag är skeptisk till budskapet i hennes bok och mycket av det hon skriver, men jag ska fortsätta läsa och utmana min egen ståndpunkt. Med cyklingen behöver man i alla fall inte tveka en smula om den klimatnytta man bidrar med.

/ David

6 svar på ”Vegomyten”

  1. Ja. Hoppas det gör nån nytta. Det är en ganska mörk syn på framtiden hon förmedlar, Lierre keith. Enligt henne så passerade vi antalet invånare som i längden är hållbart redan på 1500-talet. Sen pratar hon om att vegetarisk kost är rent skadlig och ohälsosam och orsakar en massa sjukdomar och gör att vi får blinda och utvecklingsstörda barn. Ska kolla recensionen. Tack för tipset.

  2. Hey very nice web site!! Person .. Superb .. Wonderful .. I will bookmark your blog and cooshe the feeds also…I’m content to find a good deal of beneficial info here inside the post, we will need give good results out extra techniques with this regard, thanks for sharing. . . . . .

  3. Pingback: lawrence
  4. Pingback: Joe

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *